Curățarea Profesională cu Airflow în Iași: Zâmbetul Tău, Mai Strălucitor ca Niciodată

Igiena deficitară, periajul insuficient ori greșit realizat, tipul și frecvența dietei alimentare, cât și multe altele, duc la apariția a mai multor afecțiuni stomatologice, printre care depunerea plăcii bacteriene, cu mineralizarea acesteia și formarea tartrului dentar.

Tartrul dentar este un complex organo-mineral, aderent atât la suprafețele dentare naturale, cât și artificiale.

Odată cu apariția tartrului dentar și dezvoltarea acestuia, gingiile se expun riscului de apariție a bolii parodontale, ce poate duce până la mobilitatea dinților cu pierderea lor.

Zonele predispuse depunerilor de tartru:

 • Suprafaţa linguală a incisivilor inferiori;
 • Suprafaţa vestibulară a molarilor superiori;

– Suprafaţa ocluzală a dinţilor laterali, cu o igienă deficitară.

În cazuri extreme, tartrul dentar poate forma o structură asemănătoare unei punţi întinse pe toți dinţii.

Luat dintr-o etapă incipientă, detartrajul îndepărtează de la suprafața dintelui depunerile și ajută în vindecarea gingiilor.

Atât pacientul, cât și medicul stomatolog, pot alege dacă detartrajul se va face cu instrumentar manual, ori ultrasonic.

În ultimul timp, detartrajul ultrasonic a câștigat teren deoarece este mult mai bine suportat de către pacient și în același timp ușurează activitatea practicianului.

Detartrajul ultrasonic folosește vibrații mecanice cu frecvență mai mare de 16.000 de Hz. Se consideră că acestea au capacitatea de a îmbunătăți circulația locală și de a accelera metabolismul, în același timp exercită și un masaj al zonelor de acțiune. Unii autori atribuie ultrasunetelor și un efect analgezic, ce vine în ajutorul pacientului.

Cu toate aceste avantaje, detartrajul singur nu va preveni depunerea ulterioară a tartrului dentar. Ba chiar o va grăbi, deoarece în urma procedurii suprafața dentară tinde să rămână ușor aspră, ce va favoriza depunerea noii plăci bacteriene care va fi mai greu de îndepărtat printr-un simplu periaj.

In ajutorul acestei probleme vine Airflow-ul, ca o etapă ce completează detartrajul.

Despre Airflow și avantajele acestuia

Airflow-ul este o tehnică de igienizare dentară ce presupune pulverizarea cu ajutorul unui dispozitiv a unui jet puternic de aer, apă și particule fine abrazive, ce vor reda luciul și textura naturală a dintelui, atât pe suprafețele vizibile, cât și interdentar.

Pe lângă această utilizare, Airflow-ul are și alte beneficii precum:

 • Îndepărtarea petelor dentare, cu ajutorul particulelor abrazive de bicarbonat de sodiu care au și efect de albire;
 • Înainte de tratamentul propriu-zis de albire dentară, pentru un efect mai intens;
 • Distrugerea biofilmului bacterian;
 • Scăderea incidenței apariției cariilor dentare;
 • Diminuarea sensibilității dentare;
 • Reducerea sângerărilor parodontale;
 • Curățarea bracket-urilor în cazul aparatelor fixe ortodontice;
 • Posibilitatea utilizării și în cazul în care pacientul este purtător de aparat ortodontic sau are implanturi dentare;
 • Procedura este lipsită de durere ori disconfort;
 • Prevenirea apariției parodontozei;
 • Înlăturarea mirosului neplăcut de la nivelul cavității bucale;
 • Este o procedură neinvazivă, ce nu afectează smalțul;

Trebuie subliniat faptul că Airflow-ul este foarte eficient în îndepărtarea pigmentațiilor în cazul pacienților fumători, îndepărtând petele de gudron.

Poze înainte și după igienizarea dentară

2 1
3 4

Contraindicațiile Airflow-ului

Airflow-ul nu presupune contraindicații, în schimb, se va avea o deosebită grijă în ceea ce privește riscul contaminării prin producerea abundentă de aerosoli.

Prețurile serviciilor Airflow Iași

Preț Detartraj Și Periaj – 250 Lei

Preț Detartraj, Periaj Si Airflow – 300 Lei

Preț Airflow Si Periaj – 150 Lei

Pentru toate tarifele clinicii Maxident, actualizate, vă rugăm să accesați pagina de prețuri.

Recenzii

Din prima clipa am simtit ca pot avea incredere in personalul medical din aceasta clinica.Grijulii si atenti, pun accent pe orice detaliu!Recomand cu drag! -Elena Turcu

Recomamd cu toata increderea. Primul cabinet la care merg si nu imi e teama ca dintii mei nu vor fi perfecti si sanatosi. In sfarsit mi se respecta ora programarii. Preturile sunt standarde pentru serviciile si profesionalismul pe care il ofera cabinetul si asta ma uimeste. 😁

Astept si vin cu mare drag si nerabdare la fiecare programare la doamna doctor la ortodontie. E primul cabinet la care vin cu placere din toate cele prin care am mai trecut. Recomand cu caldura atat prietenilor cat si necunoscutilor. – anaid10 101

Sunt foarte mulțumit de calitatea serviciilor oferite, profesionalism și amabilitate 100%.Recomand cu încredere!🦷👍– Radu Vătămani

Recomand clinica Maxident băiețelul nostru a învins teama de ace, doctori, mereu a mers cu drag. Mulțumim pentru răbdare, profesionalism, punctualitate😉. -Elena Patrascu

Detalii pentru programare

Programarea se poate face online accesând pagina de contact sau la numărul de telefon 0771 322 543 (Suntem și pe Whatsapp), așteptându-vă cu drag de luni până vineri, 9⁰⁰am-8⁰⁰pm, strada Tătărași, Nr. 50, Iași.