Aparatul dentar mobil: aparatul dentar perfect pentru copii

aparat dentar mobil iasi

Aparate dentare MOBILE DECONTATE

În luna Ianuarie 2024, oferim aparate dentare mobile decontate de CAS Iași pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani în LIMITA fondurilor Disponibile.
Ofertă limitată

Încrederea în sine este alimentată de mai multe aspecte iar unul destul de evident este reprezentat de zâmbetul pe care o persoană îl afișează. Cu o dantură strălucitoare și aliniată te simți bine în pielea ta, indiferent de contextul în care te afli. Cum poți să obții și tu un zâmbet de invidiat? Simplu! Vii la Maxident și te ajutăm noi pas cu pas în atingerea obiectivului propus.

Puține, aproape inexistente sunt cazurile celor care s-au născut cu o dantură fără cusur. Ea trebuie îngrijită încă de la apariția dinților de lapte până la trecerea la cei definitivi, momentul cel mai sensibil fiind reprezentat de această schimbare între seturile de dinți. Din fericire, există mai multe metode prin care dantura poate fi îndreptată și ghidată spre poziția corectă. Discutăm despre aparatele dentare, acestea putând fi Invisaligne, fixe sau mobile. Fiecare se utilizează în diferite perioade ale vieții unui individ, în funcție de scopul pentru care aparatul este instalat.  

Vom povesti astăzi despre aparatele dentare mobile și vom avea în vedere următoarele aspecte: rolul aparatului ortodontic mobil, recomandări cu privire la utilizare, avantaje și dezavantaje ale acestuia.

Cand se folosesc aparatele dentare mobile?

Aparatele dentare mobile sunt utilizate în special la copii, începând cu vârsta de 7 ani. Există și cazuri în care persoanele adulte pot utiliza un astfel de aparat însă acestea sunt mai reduse. Aparatul ortodontic mobil este o variantă accesibilă a aparatului dentar fix și are utilitate în momentul în care deviațiile dentare nu sunt severe.

poze cu aparat dentar mobil, pe care le putem oferi la Maxident Iași

Se recomandă purtarea aparatului dentar mobil la copii, începând cu vârsta de 7 ani deoarece oasele încă se află în formare și aparatul reprezintă un ajutor eficient în corectarea poziției dinților și a mușcăturii pe care copilul le are.

De ce se folosesc aparatele dentare mobile? (beneficii)

Aparatul dentar mobil este varianta cea mai bună de tratare a poziției danturii la copii și la adolescenți, cu o șansă de reușită garantată atunci când este purtat în mod conștincios de către utilizator.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestuia este reprezentat de faptul că nu este obligatoriu ca pacientul să îl poarte 24h/zi. Durata zilnică recomandată de utilizare a aparatului mobil dentar la copii, și nu numai, este de 20h/zi. Ce înseamnă acest lucru? În momentul igienizării dinților sau al consumului de alimente (mic-dejun, prânz, cină sau chiar o gustare), aparatul ortodontic mobil poate fi îndepărat pe timpul desfășurării activităților anterior menționate. Desigur, condiția care se impune este ca înainte de atașa înapoi aparatul dentar mobil, dantura să fie curată, să nu prezinte resturi alimentare pentru a menține astfel igiena în cavitatea bucală. De asemenea, dispozitivul nu trebuie pus altundeva decât în cutia sa, asigurând astfel sterilitatea acestuia. 

Alt beneficiu al aparatului dentar mobil pentru copii constă în funcția sa de aliniere a dinților malpoziționați. Prin intermediul dispozitivului atât dinții erupți în totalitate, cât și cei care urmează să apară, sunt ghidați către poziția ideală. Astfel este corectată mușcătura, vorbirea și reduce cu mult posibilitatea degradării danturii permanente.

Aparatele dentare mobile nu sunt la fel de evidente precum cele fixe, fapt ce oferă un aspect mai estetic danturii atunci când sunt purtate. Sunt ușor de curățat, ușor de purtat și nu ridică probleme de disconfort majore.

Poate printre primele beneficii care trebuiau menționate se numără costul și durata tratamentului. Un astfel de aparat ortodontic are un preț cu mult mai scăzut decât un aparat dentar fix și perioada de tratare este mai scurtă. Aceste aspect se datorează condiției care se pune atunci când pacientul decide să poarte un dispozitiv de acest tip.

Este necesar ca problemele dentare să nu fie majore (rotațiile să nu fie severe, spațiul dintre dinți relativ apropiat) deoarece aparatul dentar mobil nu utilizează aceeași presiune asupra danturii precum unul fix, iar în cazurile mai dificile acesta ar fi ineficient. Totodată, promisiunea pe care pacientul și-o face singur (cum că se va îngriji de aparatul ortodontic mobil și îl va purta obligatoriu 20h/zi) reprezintă o bună parte din rezultatele care vor apărea la finalul tratamentului.  

Din ce sunt făcute aparatele dentare mobile?

Placă acrilică – suportul pentru șurub și arcuri; se realizează în laborator după ce medicul stomatolog a amprentat dantura. Aceasta se prezintă sub diferite culori, în funcție de preferințele pacientului;

Croșet – partea aparatului care este atașată de molari/premolari prin care se asigură imobilizarea dispozitivului de dantură

Arcuri – responsabile de mișcarea dinților către poziția ideală;

Șurub – necesită activare în cabinetul stomatologic și contribuie la expansiunea arcadelor.

Pot purta și adultii aparat dentar mobil?

Da. Aparatul dentar mobil poate fi purtat și de adulți însă nu va aduce aceleași rezultate ca la copii. Un adult are deja oasele formate și presiunea exercitată de către un aparat dentar mobil asupra danturii este destul de scăzută. Este obligatoriu ca malpozițiile dinților să nu fie severe altfel dispozitivul nu poate fi instalat.

Preț aparat dentar mobil

La Maxident Iași punem pe primul loc pacientul și ne asigurăm că sunt îndeplinite condițiile necesare desfășurării activităților într-un mod steril și corect. Suntem atenți la nevoile clienților noștri și ne străduim constant să oferim servicii cât mai apropiate de așteptările lor. În clinica noastră, prețul unui aparat dentar mobil este de 850 de lei. Pacienții își pot personaliza aparatul în funcție de preferințele lor, acesta putând fi realizat pe diverse culori și forme, cel mai popular fiind cel de tip „fluturaș”. Accesează pagina de prețuri stomatologice și vezi lista tuturor prețurilor pentru serviciile puse la dispoziția ta!

aparat dentar mobil in diverse culori

De ce sa NU cumperi ​​aparat dentar mobil de pe un magazine online

 Este de evitat achiziționarea unui aparat dentar mobil de pe internet. Pacientul nu dispune de resursele necesare pentru a determina cu exactitate nivelul de malpoziționare al danturii și nu poate amprenta singur pentru a stabili dimensiunile exacte ale aparatului. Odată realizat, aparatul nu poate fi ajustat. Pe lângă toate acestea se adaugă și riscul de igienă, proveniența aparatului ortodontic mobil comandat de pe un magazine online putând fi pusă sub semnul întrebării

Programează o consultație

Cele mai frumoase momente din viața noastră sunt însoțite de un zâmbet, așa că ce mai aștepți? Ne găsești de luni până vineri în intervalul 09:00 AM – 08:00 PM în clinica noastră de pe Str. Tătărași nr 50 Iași, gata să  te ajutăm să te bucuri de o dantură sănătoasă și cu aspect plăcut!

Contactează-ne la numărul de telefon 0771 322 543 sau completează formularul de aici și vino să ne cunoaștem!