Zâmbetul Impecabil: Descoperă Universul Chirurgiei Dentare din Iași

Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratarea problemelor dentare și orale mai grave și cu prevenirea complicațiilor care ar putea afecta sănătatea și calitatea vieții pacientului.

Chirurgia dentară poate include o gamă largă de tratamente și proceduri care presupun repararea și realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare, printr-o intervenție chirurgicală, realizată doar de către medicul certificat în chirurgie oro-maxilo-facială.

Serviciile de sub ramura chirurgiei realizate de Maxident Iași

 • Extracții dentare
 • extracția unuia sau mai multor dinți, fie ei monoradiculari (cu o singură rădăcină) sau pluriradiculari (cu două sau mai multe rădăcini), a căror distrucție coronară cauzată de caria dentară duce la imposibilitatea salvării acestuia;
 • îndepărtarea chirurgicală prin extracție a unui rest radicular (parte a rădăcinii rămasă în urma unui traumatism dentar) atunci când dintele nu mai poate fi reabilitat protetic;
 • extracția unui molar de minte inclus (care nu a erupt din gingie), semi-inclus (erupt parțial) sau erupt complet;
 • Implant dentar și tipuri de intervenții de chirurgie dentară pentru tratamentele de implantologie
 • inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare;
 • adiție de os sau grefă osoasă, în cazul în care pacientul a pierdut o parte din densitatea osului natural; susține inserarea unui implant dentar și redă stabilitatea noului dinte pe arcadă;
 • sinus lifting (ridicarea sinusurilor, pentru arcada dentară superioară);
 • Tratarea afecțiunilor parodontale
 • îndepărtarea chisturilor parodontale;
 • eliminarea pungilor și abceselor;
 • chiuretaj subgingival în câmp închis și deschis;
 • Intervenții de chirurgie dentară pentru corecție și estetică dentară (chirurgie plastică gingivală)
 • gingivectomii;
 • gingivoplastii;
 • Ortodonție
 • extragerea dinților în scop ortodontic, pentru eliminarea înghesuirilor dentare ce nu permit remodelarea dinților pe arcadă;

Prețuri Clinica Maxident Iași

Prețurile serviciilor stomatologice ale Clinicii Maxident Iași variază de la manoperă la manoperă, fiind avantajoase pentru pacienți.

Pe ramura chirurgiei, prețurile extracțiilor diferă în funcție de dintele extras, astfel:

Preț Extractie Dinte De Lapte cu gel – 70 Lei

Preț Extractie Dinte De Lapte cu anestezie – 100 Lei

Preț Extractie Mono Radicular – 200 Lei

Preț Extractie Molar – 250 Lei

Preț Extractie Molar De Minte Erupt – 250 Lei

Ulterior extracției dentare, se poate opta pentru înlocuirea dintelui lipsă cu un implant dentar, adesea din titan sau alt material, ce este inserat în osul maxilar și căruia i se atașează o coroană dentară, ce redă funcția fizionomică, masticatorie și chiar fonetică.

Prețul acestora diferă în funcție de materialul care se alege, atât pentru implant, cât și pentru coroana propriu-zisă, variind astfel:

 • Preț Odontectomie400-600 Lei
 • Preț Odontectomie Molar Semi Inclus300-400 Lei

Restul prețurilor Maxident Iași pot fi văzute accesând pagina de prețuri.

Etapele ce preced intervenția chirurgicală

Percepția colectivă în rândul pacienților asupra oricărei intervenții chirurgicale se asociază cu prezența durerii sau a unui disconfort major. La Clinica Maxident focusul este pe lipsa durerii, astfel orice manoperă chirurgicală se realizează sub anestezie locală, cu anestezice de ultimă generație, care pot fi folosite atât la adulți cât și la copii.

Pe lângă anestezia prin care chirurgul dentar întrerupe sensibilitatea nervoasă în zona prestabilită, instrumentarul modern, de ultimă generație, vine în ajutorul pacienților prin realizarea intervențiilor chirurgicale într-un timp scurt, fără durere, făcând ca recuperarea ulterioară a pacientului să fie una rapidă și fără complicații.

Etapele intervenției chirurgicale

Etapele unei operații dentare chirurgicale pot varia în funcție de tipul procedurii si de complexitatea cazului fiecărui pacient care se prezintă în cabinet.

Medicul dentist va examina, în cadrul unei consultații inițiale, dintele sau țesutul afectat și va lua în considerare anumiți factori precum starea generală de sănătate, alergiile sau istoricul medical al pacientului înainte de a recomanda procedura.

După discutarea în prealabil cu pacientul despre opțiunile posibile, planul de tratament va fi conceput pe baza exigențelor, cerințelor și nevoilor acestuia, fiind explicat ulterior pas cu pas.

După ce anestezia locală și-a făcut efectul, se va face o incizie în zona afectată pentru a ajunge la zona de tratat și se va trata problema în funcție de tipul acesteia (extracție, tratament, implant etc)

După ce a fost efectuată intervenția chirurgicală, zona va fi curățată și cusută pentru a se asigura ca vindecarea are loc în condiții sigure și rapide.

După manopera efectuată, pacientul primește instrucțiuni specifice pentru îngrijirea postoperatorie, cum ar fi utilizarea antiinflamatoarelor, evitarea alimentelor solide și a băuturilor fierbinți sau reci, precum și monitorizarea simptomelor și a semnelor unei posibile infecții.

În cadrul Clinicii Maxident Iași specialitatea chirurgiei este îmbrățișată de Dr. Stan Ștefan, medic specialist în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, a cărui experiență și dorință de dezvoltare profesională continuă se oglindește în reușita cu succes a fiecărui caz unic.

Programarea

Pentru o viitoare programare în favoarea unui zâmbet sănătos, aceasta se poate face online accesând pagina de contact, la numărul de telefon 0771 322 543, așteptându-vă în intervalul orar 9AM-8PM, de luni până vineri, la adresa: Str. Tătărși nr. 50, Iași.