Despre Boala Paradontală – Maxident Iași

abces dentar iasi

Boala parodontală poate să devină un punct de cotitură în viața oricui. Pe lângă faptul că îți afectează sănătatea orală, îți influențează și starea generală, interferând cu activitățile zilnice.

Este important să o înțelegem și să o gestionăm eficient astfel încât să nu o lăsăm să ne perturbe traiul.

Ce este, mai exact, boala parodontală?

Boala parodontală se referă la un grup de afecțiuni inflamatorii care afectează țesuturile din jurul dinților. Practic, prin deteriorarea țesutului moale și a osului care oferă susținere dinților, poate conduce la pierderea acestora.

De câte feluri este?

Cea mai ușoară formă de boală parodontală este gingivita și, dacă nu este tratată, aceasta poate evolua spre parodontoză.

Gingivita – inflamația gingiei

Gingiile sănătoase, în general, au culoarea roz pal și sunt ferme. În cazul gingivitei, lucrurile stau ceva mai diferit. Textura gingiei devine mai moale iar culoarea se transformă din roz pal în roșu-violaceu.

Parodontita superficială – urmarea gingivitei netratate

Gingiile încep să se retragă, apar pungile parodontale (“buzunare” între dinți și gingie) care favorizează acumularea de bacterii sau tartru.

Parodontoza – cea mai severă formă de boală parodontală

Inflamația se extinde și afectează osul în care sunt fixați dinții, urmând să fie expulzați din alveola dentară.

De ce apare boala parodontală?

Principala cauză este placa dentară – peliculă ce se formează pe dinți. Dacă rămâne mai mult de 2-3 zile pe dinți, aceasta se poate întări, formându-se tartrul. Practic, tartrul este un rezervor pentru bacterii; acesta face ca placa dentară să fie dificil de îndepărtat. Mai mult decât atât, tartrul nu poate fi îndepărtat acasă cu ajutorul periuței sau aței dentare. Necesită detartraj profesional.

Alți factori precum fumatul, diabetul, predispoziția genetică și stresul pot contribui la dezvoltarea bolii parodontale.

Cum se manifestă?

Boala parodontală își face simțită prezența prin mai multe simptome. Primele semne pot fi observate analizând gingiile. Apare inflamația și sângerarea la periaj (chiar dacă folosim o perie cu peri moi).

Poate apărea halitoza (respirația urât mirositoare). Imaginează-ți că gingiile sunt un fel de protectori care încep să te atenționeze când ceva nu este în regulă.

Un alt semn al bolii parodontale poate fi sensibilitatea dentară. Pot apărea dureri în timpul mesei. Dinții pot deveni sensibili la temperaturi reci sau calde și la presiune.

Pe măsură ce boala parodontală progresează, gingiile pot începe să se retragă, lăsând din ce în ce mai mult din rădăcinile dinților expuse. Acest lucru poate face ca dinții să pară mai lungi. Este ca și cum gingiile ar încerca să se retragă de la o situație nedorită. În stadiile avansate ale bolii parodontale, riscul de pierdere al dinților devine mai mare. Gingiile și osul care susțin dinții pot fi afectate în așa măsură încât aceștia să își piardă stabilitatea. Este important să acordăm atenție semnelor timpurii ale bolii parodontale astfel încât să prevenim problemele ulterioare.

Boala parodontală poate afecta sănătatea generală, fiind asociată cu boli cardiovasculare și complicații diabetice.

Atât gingivita, cât și parodontita necesită atenție sporită și tratament specializat.

Maxident adoptă o abordare personalizată fiecărui pacient, oferind servicii stomatologice complete și o gamă vastă de remedii pentru a gestiona și pentru a trata boala parodontală. Igienizarea profesională este crucială. Aceasta contribuie la eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului, prevenind boala parodontală.

Tehnologia modernă de detartraj cu ultrasunete oferă o curățare eficientă și non-invazivă a dinților și gingiilor, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate. Maxident integrează în practica sa decontaminarea pungilor parodontale cu laserul. Este o tehnologie avansată care permite tratarea non-invazivă și precisă a zonei afectate.

Această metodă utilizează laserul pentru a distruge bacteriile și pentru a stimula vindecarea țesuturilor parodontale. Este un pas semnificativ în evoluția tratamentelor pentru boala parodontală, oferind pacienților o opțiune modernă și eficientă.

Lista completă cu prețuri o găsiți aici: https://maxident.ro/preturi/ Nu ne limităm la tratamentul bolii parodontale, sănătatea orală a copiilor fiind un punct de interes în cadrul Maxident.

Oferim consultații periodice pentru monitorizarea sau dezvoltarea orală a copiilor și pentru a preveni potențialele probleme. Procedurile și tratamentele sunt adaptate nevoilor specifice fiecărei vârste, asigurând o experiență plăcută și confortabilă la fiecare vizită.

Dacă nu ați aflat până acum, avem și diplome pentru cei mai curajoși! 🥳 Listă completă cu serviciile Maxident: https://maxident.ro/servicii/

Fondatoarea Maxident, Dr. Stan Cătălina Simona, ne împărtășește zilnic pasiunea pentru ortodonție, explicându-ne că această specializare este una complexă, fiecare situație fiind unică. Ea dezvăluie că provocarea cazurilor o îndeamnă mereu să își depășească limitele, oferind pacientului un diagnostic și o variantă de tratament adaptată nevoilor specifice.

Satisfacția supremă pentru ea este bucuria pe care o observă pe chipurile pacienților la finalul tratamentului ortodontic. Este o experiență incomparabilă. De asemenea, Dr. Stan Cătălina Simona subliniază că vizitele regulate ale pacienților pe parcursul anilor de tratament nu doar că îi oferă posibilitatea de a monitoriza evoluția, dar și de a construi și consolida legături autentice cu oameni.

Mai multe detalii puteți găsi aici: https://maxident.ro/despre-noi/ Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților, Maxident acceptă decontarea unor servicii de către CAS, în limita fondurilor disponibile. Pentru detalii specifice privind serviciile decontate, este recomandat să contactați direct clinica. (https://maxident.ro/contact/)

O modalitate excelentă de a evalua calitatea unei clinici stomatologice este să analizăm recenziile pacienților pe platforme precum:

Aceste mărturii oferă o viziune autentică asupra echipei Maxident.

Programarea la Maxident este simplă și accesibilă. Puteți folosi formularul de contact disponibil pe site-ul oficial Maxident (https://maxident.ro/contact/), unul dintre colegii noștri va prelua mesajul trimis sau prin apel direct la numărul de telefon afișat pentru a programa o vizită.

☎️ Telefon: 0771 322 543

📍Adresa: Strada Tătărași, nr. 50, Iași

⏳ Program: Luni – vineri: 09:00 – 20:00

La Maxident, secretul nostru constă în atenția și respectul pe care le oferim fiecărui pacient. Nu aplicăm soluții generice, ci creăm strategii personalizate pentru fiecare-n parte.

Bucuria pe care o simțim când vedem un zâmbet strălucitor pe chipul pacienților noștri este incomensurabilă!

Maxident este aici pentru tine, oferindu-ți un zâmbet sănătos și fericit.