FAQ

Întrebări Frecvente

Există mai multe tipuri de aparate dentare care sunt alese în funcție de caz, fiecare pacient beneficiind de un tratament personalizat. Cele mai des utilizate aparate sunt :
- aparatul mobil: 750 lei
- disjunctorul: 800 lei
-aparatul dentar fix metalic: 1400 lei/ arcada
-aparatul dentar fix fizionomic, ceramica/safir: 2000/2500 lei/ arcada
-aparate mobile de contenție: 300 lei
Pentru mai multe detalii și pentru a fi la curent cu ofertele promoționale de preț va rugam să ne urmăriți pe Facebook și să realizați o programare!

Aparatele dentare sunt utilizate pentru a corecta ocluzia(mușcătura) atât la nivel osos cât și dentar. Aceste aparate se împart în mai multe categorii, în funcție de vârsta pacientului, de tipul anomaliei dentare și criteriul estetic. Ele sunt alese de medicul specialist ortodont în urma unei consultații și adaptate nevoilor estetice și funcționale ale fiecărui pacient. Pentru a beneficia de un plan de tratament corect, este necesară programarea la un consult ortodontic pe baza căruia se va realiza planul de tratament personalizat. Pentru mai multe detalii contactați-ne printr-un mesaj sau telefonic pentru o programare!

În funcție de etapa în care este interceptat pacientul, vârsta acestuia, tipul anomaliei dentare, dacă există și o problemă osoasă sau doar dentară, durata tratamentului putând varia de la caz la caz, depinzând și de răspunsul organismului la mișcările dentare. În cazul aparatelor mobile acestea se mențin aproximativ 1 an, iar aparatele dentare fixe în medie 2 ani jumătate - 3 ani, în funcție de caz și de răspunsul organismului la tratament. Pentru mai multe detalii contactați-ne printr-un mesaj sau telefonic pentru o programare!

O dată început tratamentul ortodontic, controalele se vor face lunar. În cazul aparatelor dentare fixe activarea lunară per arcadă este : -pentru aparatul metalic: 80-100 lei în funcție de complexitatea ei;
- pentru aparatul fizionomic: 100-130 lei.
Controlul aparatului mobil este 50 lei lunar.

În cadrul primei vizite la medicul ortodont pacientul va primi detalii generale despre ceea ce implica un tratament ortodontic și despre tipurile de aparat dentar. Medicul specialist ortodont va realiza un examen clinic, fotografii intra si extra orale, si va lua o amprenta a dinților pentru realizarea modelului de studiu .La final veți primi o trimitere pentru realizarea unor radiografii dentare. Toate acestea sunt analizate de către medicul specialist ortodont urmând apoi pe baza analizelor să realizeze un plan de tratament personalizat. Costul unei consultații cu realizarea planului de tratament este 100 lei iar amprenta pentru modelul de studiu 50 lei. Controlul erupției dentare la copii costă 50 lei. Pentru mai multe detalii contactați-ne printr-un mesaj sau telefonic pentru o programare!