Implant dentar Iași – Implantul dentar la Clinica Stomotologică Maxident

implant dentar iasi - maxident

Implant dentar Iași sigur și profesionist. Clinica Stomotologică Maxident Iași. Dr Stan Ștefan – Medic specialist în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială

În cele mai multe cazuri, implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru dinții lipsă sau înlocuirea dinților care nu pot fi salvați. Oferă un aspect și o senzație naturală la fel ca orice alt dinte.

 Un implant dentar este o piesă de titan, mai precis o rădăcină artificială a dintelui, care este introdusă în osul mandibular sau la nivelul maxilarului în locul unui dinte lipsă. Este un tratament de lungă durată (comparativ cu alte soluții), restabilind funcția masticatorie și asigură un zâmbet natural, de invidiat

Implant dentar Iași

Totul e fără durere! – Implant dentar Iași

În ceea ce priveşte prevenirea durerii, pacienţii noştri au răspândit impresii laudaitive la adresa clinicii, întrucât medicii specialişti îi asigură de o îngrijire profesională de o maximă eficienţă, reuşind, cu fineţe, să execute procedurile dentare în lipsa durerii.

Care sunt avantajele unui implant dentar – Implant dentar Iași

 • Durata de viață îndelungată;
 • Protejezi dantura actuală. Nu intervii asupra dinților sănătoși, ca în cazul unei punți denare, unde dinții vecini trebuie șlefuiți.
 • Costuri reduse comparativ cu o punte dentara clasică.
 • Intervenție rapidă și fără durere.
 • Redai funcționalitatea danturii.

Implant dentar ghidat digital – Implant dentar Iași

Implantul dentar ghidat digital este o tehnică revoluționară ce aduce avantaje majore în domeniul implantologiei dentare. Inserarea corectă a implanturilor dentare nu mai depinde acum strict de experiența medicului implantolog, și este eliminat aproape complet riscul erorii umane. Plasarea unui implant dentar nu a fost niciodată mai sigură și mai confortabilă.

Ghidul chirurgical permite medicului implantolog să aibă un control maxim pe parcursul operației. Datorită utilizării unui astfel de instrument, instalarea implanturilor este mult mai ușoară și mai sigură.

Avantajele implantologiei ghidată digital – Implant dentar Iași

 • Precizia computerizată a plasării implantului. Ghidul chirurgical este creat pe baza amprentelor arcadelor maxilare, astfel încât toate caracteristicile structurale ale maxilarului dvs. sunt luate în considerare în timpul implantării;
 • Timpul scurt al intervenției chirurgicale. Medicul nu mai trebuie să calculeze pozițiile implanturilor în cursul intervenției și astfel se reduce semnificativ durata operației;
 • Intervenție minim invazivă. Atunci când folosește un ghid chirurgical, medicul nu taie gingia, ci pur și simplu o străpunge în punctul de fixare al implantului;
 • Rezultate predictibile. Poziția optimă pentru implanturi este stabilită în prealabil;
 • Recuperare mai rapidă și mai ușoară după operație. Întrucât inciziile sunt minime sau chiar absente, sângerarea va fi redusă, iar durerea și inflamația post-operatorii sunt minore. Cu alte cuvinte traumatismul la care este suspus organismul în cursul unei astfel de intervenții este substanțial redus, de aceea urmările sunt minime, iar vindecarea se produce mai repede.
 • Absența complicațiilor, cum ar fi lezarea unor structuri anatomice importante, precum perforarea sinusurilor maxilare, afectarea nervului alveolar inferior etc .;
 • Posibilitatea de a instala un număr mare de implanturi într-o singură operație;
 • Realizarea unei lucrări protetice provizorii înainte de operație, lucrare ce poate fi plasată pe implanturi după încheierea intervenției, în cazul încărcării imediate.

FAQ – Implant dentar Iași

 1. Cât costă implantul dentar?

Costurile implantului dentar pot fi estimate corect după o consultație la medicul specialist implantolog, care va alege implantul dentar potrivit pentru situația dumneavoastră clinică. Pentru o listă cu prețurile generale pentru un implant dentar în Iași accesează lista cu prețuri ale Maxident.

 • Ce este bontul protetic?

Bontul protetic  reprezintă o piesă intermediară din metal special, care se înșurubează în capătul implantului inserat anterior în os, având funcționalitate de pivot dentar clasic.

Inserarea bonturilor protetice necesită o altă intervenție chirurgicală, care presupune aplicarea unor formatoare de gingie, denumite cape de vindecare, urmată ulterior de aplicarea bonturilor protetice.

 • Când este recomandat să optăm pentru un implant dentar?

În general, dacă ați pierdut unul sau mai mulți dinți, este recomandat implantul dentar. Există câteva situații în care, înainte de a începe tratamentul propriu-zis, sunt necesare anumite intervenții:

 • Sinus lift – Dacă nu este suficient spatiu în zona laterală a maxilarului superior din cauza unor sinusuri plonjante, este necesara ridicarea lor chirurgical;
 • Adiție de os – Dacă nu este suficient os la maxilarul inferior/ superior. În cazul unei infecții dentare, trebuie întâi extras dintele afectat, cu conservarea alveolei și adiție de os, dacă este necesară, iar după 4-6 luni urmează implantarea.
 • Cât ține un implant dentar?

Durata de viață a implanturilor este determinată de calitatea implantului în sine, de nivelul de calificare al medicului, de volumul de os disponibil pentru inserarea implantului, și de starea de sănătate a pacientului.

O igienă orală riguroasă, vizitele regulate la dentist și respectarea tuturor recomandărilor medicului sunt cheia utilizării confortabile și pe termen lung a implanturilor dentare.

Dacă ai nevoie de un implant dentar și ești din Iași, ne poți scrie oricând pe Facebook sau să ne suni direct pentru o programare.

Facebook
Twitter
LinkedIn