Implant dentar Iași – Implantul dentar la Clinica Stomatologică Maxident

implant dentar iasi - maxident

Implant dentar Iași sigur și profesionist. Clinica Stomatologică Maxident Iași. Dr Stan Ștefan – Medic specialist în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială

În cazul în care ai pierdut unul sau mai mulți dinți, cel mai probabil resimți că odată cu lipsa lor ai pierdut și altceva. Poate că eviți să zâmbești cu aceeași poftă cu care o făceai înainte, ori poate că aproape ai uitat când ai mușcat sănătos ultima oară dintr-un măr, ori ai băut cu poftă într-o zi de vară ceva rece. 

Lipsa dinților îți va afecta:

 • Zâmbetul: lipsa propriu-zisă a dintelui, poziția dinților vecini prin migrări dentare
 • Maxilarul: modificări la nivel osos cu pierderea altor dinți, funcția masticatorie
 • Fața: estetica, aspectul, deformări/ asimetrii musculare pe partea afectată, igiena orală
 • Disfuncții generale: probleme articulare, dezechilibre la nivelul întregului organism
 • Viața: felul în care mănânci, vorbești și ai încredere în tine
Implant dentar la Maxident Iași

Să începem cu începutul!

Grijile cotidiene, stresul, programul aglomerat de zi cu zi, ne pot determina să uităm, de multe ori, de sănătatea noastră dentară. Mâncăm pe grabă, uneori alimente nu foarte sănătoase, completăm dieta cu ceva băuturi carbogazoase și dulciuri, iar cum periuța de dinți rareori ne este la îndemână, lăsăm pe mai târziu periajul dentar. În aceeași măsură amânăm și vizitele la cabinetul stomatologic, până când afecțiunile devin mai grave, iar tratamentul mai costisitor.

Cauzele pierderii dinților:

 • Igiena orală precară favorizează acumularea plăcii bacteriene pe dinți, ce va duce la apariția cariilor, a demineralizării țesutului dentar, și mai sever de atât, la apariția bolii parodontale.
 • Cariile dentare netratate, ce pot evolua rapid, duc la pierderea vitalității dintelui.
 • Bruxismul sau scrâșnitul din dinți duce atât la uzura sau fracturarea coroanei dintelui, cât și la mobilitatea lui, prin slăbirea ligamentelor de susținere, și succesiv a pierderii osoase.
 • Deși pare absurd, pierderea oricărui dinte de pe arcadă, atrage după ea pierderea altora. Dacă acesta nu a fost înlocuit cu un implant dentar, în acea zonă osul suferă un proces de resorbție, iar într-o etapă viitoare, dinții vecini încep să-și schimbe poziția, datorită spațiului larg care le permite.

Ce facem să evităm consecințele pierderii dintelui?

Medicii stomatologi din cadrul Clinicii Stomatologice Maxident Iași ne transmit că în momentul în care unul sau mai mulți dinți naturali lipsesc, este recomandat să îi înlocuim cât mai repede cu ajutorul tratamentului cu implanturi dentare.

În cele mai multe cazuri, implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru dinții lipsă sau înlocuirea dinților care nu pot fi salvați. Redau funcția estetică, cât și pe cea funcțională, înlocuind cu succes dinții naturali.

Un implant dentar este o piesă de titan, 100% biocompatibil cu organismul uman, mai precis o rădăcină artificială a dintelui, care este introdusă în osul mandibular sau la nivelul maxilarului în locul unui dinte lipsă. Practic, acesta înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și transmite direct forța osului pe toată lungimea implantului, astfel nu există atrofie osoasă. Este un tratament de lungă durată (comparativ cu alte soluții), restabilind funcția masticatorie și asigură un zâmbet natural, de invidiat.

Totul e fără durere!

În ceea ce privește prevenirea durerii, pacienții noștri au răspândit impresii laudative la adresa clinicii, întrucât medicii specialişti îi asigură de o îngrijire profesională de o maximă eficienţă, reuşind, cu fineţe, să execute procedurile dentare în lipsa durerii.

Care sunt avantajele unui implant dentar?

 • Durata de viață îndelungată;
 • Protejezi dantura actuală. Nu intervii asupra dinților sănătoși, ca în cazul unei punți dentare, unde dinții vecini trebuie șlefuiți.
 • Costuri reduse comparativ cu o punte dentara clasică.
 • Intervenție rapidă și fără durere.
 • Redai funcționalitatea danturii.

În ce constă tratamentul cu implanturi dentare?

Tratamentul cu implanturi dentare constă în: consultație și radiografie inițială, intervenție chirurgicală, amprentele de după intervenție, montarea lucrării provizorii, radiografii de control, amprente finale și montarea lucrării protetice fixe. În funcție de fiecare caz în parte se stabilește planul de tratament adecvat, se realizează o intervenție chirurgicală în care medicii chirurgi vor efectua extracțiile dentare necesare, vor curăța bine zona, eliminând probabilitatea de instalare a unei infecții bacteriene dentare, refac osul afectat și pregătesc zona pentru inserarea numărului de implanturi dentare, stabilit în baza planului de la bun început, în funcție de arcada fiecărui pacient

Implant dentar ghidat digital

Implantul dentar ghidat digital este o tehnică revoluționară ce aduce avantaje majore în domeniul implantologiei dentare. Inserarea corectă a implanturilor dentare nu mai depinde acum strict de experiența medicului implantolog, și este eliminat aproape complet riscul erorii umane. Plasarea unui implant dentar nu a fost niciodată mai sigură și mai confortabilă.

Ghidul chirurgical permite medicului implantolog să aibă un control maxim pe parcursul operației. Datorită utilizării unui astfel de instrument, instalarea implanturilor este mult mai ușoară și mai sigură.

Avantajele implantologiei ghidată digital

 • Precizia computerizată a plasării implantului.Ghidul chirurgical este creat pe baza amprentelor arcadelor maxilare, astfel încât toate caracteristicile structurale ale maxilarului dvs. sunt luate în considerare în timpul implantării;
 • Timpul scurt al intervenției chirurgicale. Medicul nu mai trebuie să calculeze pozițiile implanturilor în cursul intervenției și astfel se reduce semnificativ durata operației;
 • Intervenție minim invazivă. Atunci când folosește un ghid chirurgical, medicul nu taie gingia, ci pur și simplu o străpunge în punctul de fixare al implantului;
 • Rezultate predictibile. Poziția optimă pentru implanturi este stabilită în prealabil;
 • Recuperare mai rapidă și mai ușoară după operație. Întrucât inciziile sunt minime sau chiar absente, sângerarea va fi redusă, iar durerea și inflamația post-operatorii sunt minore. Cu alte cuvinte traumatismul la care este suspus organismul în cursul unei astfel de intervenții este substanțial redus, de aceea urmările sunt minime, iar vindecarea se produce mai repede.
 • Absența complicațiilor, cum ar fi lezarea unor structuri anatomice importante, precum perforarea sinusurilor maxilare, afectarea nervului alveolar inferior etc .;
 • Posibilitatea de a instala un număr mare de implanturi într-o singură operație;
 • Realizarea unei lucrări protetice provizorii înainte de operație, lucrare ce poate fi plasată pe implanturi după încheierea intervenției, în cazul încărcării imediate.

Cum îți îngrijești corect dantura după intervenția cu implanturi dentare?

În primul rând, este necesar să respecți tratamentul medicamentos indicat de către medic. De asemenea, este foarte important să acorzi o atenție sporită asupra alimentației, consumând alimente lichide sau foarte moi. După finalizarea tratamentului, implantul dentar nu necesită o îngrijire specială, ci sunt recomandate aceleași reguli de igienă orală, periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi și folosirea unor mijloace adjuvante, precum apa de gură, ața dentară etc. .

Întrebări frecvente:

Cât costă implantul dentar?

Costurile implantului dentar pot fi estimate corect după o consultație la medicul specialist implantolog, care va alege implantul dentar potrivit pentru situația dumneavoastră clinică. Pentru o listă cu prețurile generale pentru un implant dentar în Iași accesează lista cu prețuri ale Maxident.

Ce este bontul protetic?

Bontul protetic  reprezintă o piesă intermediară din metal special, care se înșurubează în capătul implantului inserat anterior în os, având funcționalitate de pivot dentar clasic.

Inserarea bonturilor protetice necesită o altă intervenție chirurgicală, care presupune aplicarea unor formatoare de gingie, denumite cape de vindecare, urmată ulterior de aplicarea bonturilor protetice.

Când este recomandat să optăm pentru un implant dentar?

În general, dacă ați pierdut unul sau mai mulți dinți, este recomandat implantul dentar. Există câteva situații în care, înainte de a începe tratamentul propriu-zis, sunt necesare anumite intervenții:

 • Sinus lift – Dacă nu este suficient spațiu în zona laterală a maxilarului superior din cauza unor sinusuri plonjante, este necesara ridicarea lor chirurgical;
 • Adiție de os – Dacă nu este suficient os la maxilarul inferior/ superior. În cazul unei infecții dentare, trebuie întâi extras dintele afectat, cu conservarea alveolei și adiție de os, dacă este necesară, iar după 4-6 luni urmează implantarea.

Care sunt riscurile implantului dentar?

O igienă a cavității bucale este recomandată pentru a evita ca resturile alimentare să se depoziteze în gingie, favorizând dezvoltarea bacteriilor. Un alt risc este reprezentat de eșecul osteointegrării, atunci când implantul dentar nu se integrează în os. Aceasta este o situație foarte rară, care afectează un procent mic din numărul de pacienți.

Ce se poate întâmpla dacă amân tratamentul cu implanturi dentare?

În momentul în care pierdem un dinte sau mai mulți dinți, este indicat să îi înlocuim cât mai repede posibil cu implanturi dentare, deoarece dinții vecini se vor înclina în stânga și în dreapta pentru a umple spațiul gol rămas.

Care este vârsta minimă la care pot face un implant dentar?

Vârsta minimă recomandată pentru inserarea unui implant dentar este de 18 ani, deoarece odată cu această vârstă se încheie dezvoltarea oaselor maxilare.

Cât ține un implant dentar?

Durata de viață a implanturilor este determinată de calitatea implantului în sine, de nivelul de calificare al medicului, de volumul de os disponibil pentru inserarea implantului, și de starea de sănătate a pacientului.

O igienă orală riguroasă, vizitele regulate la dentist și respectarea tuturor recomandărilor medicului sunt cheia utilizării confortabile și pe termen lung a implanturilor dentare.

Poze înainte și după implant dentar

1 2
1 2

Programare la o consultație în vederea unui Implant Dentar la Maxident Iași

Dacă simți nevoia de o schimbare în bine și crezi că un implant dentar este soluția, te așteptăm în Iași la adresa: Strada Tătărași, nr 50, la Maxident! Ne poți scrie oricând pe WhatsApp la 0771 322 543 sau să ne suni direct pentru o programare.