Serviciile Noastre

Misiunea noastră este să facem o schimbare pozitivă în viața copiilor, tinerilor și adulților prin a oferi îngrijire dentară de cea mai înaltă calitate.

Implantologie

Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas în implantologie este o analiză corectă a cazului pe baza unor radiografii speciale și a unor mulaje dentare. În urma analizării cazului se pune un diagnostic și se face un plan de tratament urmând inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților și o dată protezate cu coroane definitive, arată și funcționează ca un dinte natural.


Implantul dentar este o soluție sigură pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, redând estetica și funcționalitatea sistemului masticator.


În cadrul clinicii Maxident puteți beneficia de un diagnostic corect și complet în urma căruia medicul specialist vă va ajuta să alegeți varianta de implant sau proteza pe implanturi potrivită pentru dumneavoastră.

Chirurgie Dento-Alveolară & OMF

Cuprinde un ansamblu de manopere ce presupun tratarea și / sau corectarea unor defecte la nivelul dinților, gingiilor, sinusurilor și a oaselor maxilare printr-o intervenție chirurgicală.
În cadrul clinicii noastre pacientul poate beneficia de următoarele manopere:

  • extracții dentare
  • odontectomia molarilor de minte incluși sau semi-incluși în os
  • corectarea poziției sinusurilor maxilare SINUS-LIFT în vederea inserării unui implant
  • adiții osoase cu bloc osos sau bio-os în cazul în care pacientul prezintă o pierdere a densității osoase importante
  • tratarea afecțiunilor parodontale prin chiuretaj subgingival în câmp închis și deschis
  • grefe gingivale în cazul unor retracții gingivale mari cu descoperirea unei porțiuni din rădăcina dintelui
  • rezecții apicale cu îndepărtarea chisturilor periapicale
  • chistectomii
  • descoperirea chirurgicala în cazul dinților incluși în os, în cursul unui tratament ortodontic
  • tratamentul abceselor dentare / supurațiilor

Ortodonție

Ortodonția este o ramură complexa a stomatologiei ce se adresează atât copiilor cât și adulților. Aparatele dentare au rolul de a îndrepta dinții și a corecta ocluzia dentară (mușcătura).

Prima întâlnire cu medicul specialist ortodont are scopul de a aduna cât mai multe informații (poze intra și extra orale, amprente dentare, radiografii dentare, înregistrarea ocluziei) ce vor ajuta la realizarea unui plan de tratament corect pentru a obține zâmbetul dorit, un zâmbet frumos și sănătos.

Următoarea întâlnire constă în discuția acestui plan, explicarea variantelor pe înțelesul pacientului în cazul în care sunt mai multe variante de tratament și alegerea celei care se potrivește cel mai bine cazului respectiv.

Pentru mai multe informații despre aparatele ortodontice folosite în clinica noastră, vă rugăm să accesați blogul nostru.

Pedodonție

Frecvent primim următoarele întrebări : “dinții de lapte dor?” ,”trebuie tratați dacă se vor schimba?”. Răspunsul este DA . Dinții de lapte au o morfologie aparte, ei nu trebuie priviți cu superficialitate de către părinți.

Igiena orală la copii trebuie începută din primele luni de viață, curățând mai întâi gingiile și obrajii celor mici, apoi după apariția primilor dințișori folosind metode de curățare adecvate vârstei.

Datorită anatomiei dinților de lapte cu un relief bine pronunțat, placa bacteriană și microbii aderă mai ușor pe aceștia ducând la apariția cariilor dentare care avansează mult mai rapid decât la adulți spre camera pulpara, camera nervului, ducând la dureri. Netratate la timp aceste carii vor avansa ducând la apariția abceselor dentare, rizaliza (resorbția rădăcinii) precoce și distrucții dentare mari astfel încât micii pacienți vor ajunge să piardă dinții/ măseluțele de lapte cu mult înainte de timpul lor normal de exfoliere.

Pierderea dinților de lapte duce la probleme de fonație, masticație și probleme ortodontice. Recomandăm controale la 6 luni pentru a preveni problemele dentare și a verifica erupția dentară. Medicul stomatolog vă stă la dispoziție pentru orice întrebări aveți despre cum putem menține sănătoși dinții micilor pacienți.

P.S. : avem și diplome pentru cei mai curajoși. 😊

Profilaxie

Controalele regulate la stomatolog sunt foarte importante pentru menținerea sănătății orale și au ca scop prevenirea sau oprirea în evoluție a cariilor dentare și a bolilor parodontale.

Dacă observi apariția unor depozite tari sau a unor colorații pe suprafețele dinților, dacă apar sângerări gingivale sau halenă, acestea sunt semne că ai nevoie de un consult (în urma căruia medicul stomatolog va stabili un plan de tratament personalizat) și o igienizare. Metodele de profilaxie recomandate sunt:

  • detartrajul , această manoperă reprezintă procesul de îndepărtare a tartrului și plăcii bacteriene folosind instrumentar de mână sau aparate speciale pentru detartraje sonice sau ultrasonice
  • periajul profesional îndepărtează placa dentară și colorațiile de pe suprafețele dinților, folosind materiale speciale, în plus medicul stomatolog vă va învăța cum să vă periați dinții corect.
  • sigilarea șanțurilor și a fosetelor previne stagnarea plăcii bacteriene pe suprafața dintelui și implicit a formării cariilor
  • aplicațiile cu fluor ajuta la întărirea smalțului fâcându-l mai rezistent la acțiunea cariilor

Stomatologie Generală

Când durerile dentare te împiedică sa mănânci mâncarea preferată dulce sau rece sau te trezesc din somn, înseamnă ca deja caria dentară a avansat in profunzime și este nevoie de un tratament, în funcție de caz, fie odontal (tratamentul cariei dentare la nivelul coroanei dintelui, trâtand leziunea carioasă și redând estetica dintelui), fie odontal și endodontic( tratamentele de canal la nivelul rădacinii dintelui).

  • Redarea esteticii și a funcționalității dinților se realizează prin obturații dentare cu materiale de calitate superioară și tehnici moderne de obturare.
  • O altă metodă de a înfrumuseța zâmbetul o reprezintă albirea dentară. În urma unui consult stomatologic specialiștii noștri îți vor indica tratamentul de care ai nevoie pentru a căpăta încredere sa zâmbești!
  • Protetica: primul lucru pe care îl remarcăm la o persoană este zâmbetul, în momentul în care acesta este compromis prin lipsa unuia sau a mai multor dinți, evităm să zâmbim, ne pierdem încrederea în noi și astfel calitatea vieții scade.

Suntem hotărâți să punem un zâmbet frumos si sănătos pe chipul vostru, îți vom realiza un plan de tratament potrivit nevoilor tale și te vom ajuta să zâmbești din nou, realizând coroane unidentare, punți dentare, coroane pe implant, proteze mobile și proteze fixate pe implanturi, din materiale de calitate, rezistente și estetice.

Tratamente stomatologice cu ajutorul microscopului dentar

Microscopul dentar permite monitorizarea vizuală precisă pe durata întregului tratament. 
 
Pentru a trata ramificările fine ale canalelor, o vizibilitate bună este esențială, deoarece acestea sunt imposibil de văzut cu ochiul liber.
În cazul în care rămân reziduuri de țesut și bacterii, acestea ar putea duce la reapariția inflamației chiar și la ani după tratament.
 
Fă o programare apelându-ne.
Tratament endodontic la microscop în Iași