Stomatolog copii Iași – la Maxident

Ca majoritatea obiceiurilor și cele ale unei igiene dentare bune se formează încă din copilărie. Ca părinți, e important să-i ghidăm pe cei mici să dezvolte o atitudine relaxată față de medicul stomatolog, iar în calitate de medici stomatologi, avem responsabilitatea nu doar să tratăm, ci și să înțelegem trăirile și nevoile copiilor, servicii de care poți beneficia la Clinica Maxident Iași.

De ce și când ar trebui să începem să mergem cu copilul la stomatolog?

Plecând de la premisa că dinții temporari (de lapte) ai copiilor vor fi înlocuiți cu cei definitivi, mulți părinți nu consideră o prioritate îngrijirea acestora, ceea ce este eronat. Iată câteva motive pentru care copiii trebuie duși la stomatolog chiar după apariția primului dinte temporar:

  • Primul dinte erupe în jurul vârstei de 6 luni, acesta fiind momentul potrivit ca părinții să primească sfaturi autorizate despre cum să aibă grijă de dinții de lapte a celui mic și cum să realizeze un periaj dentar corect. Totodată, această primă vizită la medicul pedodont ne poate indica dacă copilul este expus unui risc precum demineralizarea, afecțiune foarte des întâlnită în rândul celor mici în ultima perioadă.
  • Chiar dacă copilul nu-și va aminti de prima lui vizită la stomatolog, de-a lungul acestor ședințe timpurii, cel mic se va acomoda atât cu ambientul cabinetului cât și cu personalul medical. Această metodă dă cel mai mare randament din prisma faptului că cei mici, la fel ca adulților, nu le este frică de dentist, ci mai degrabă îi sperie momentul când sunt expuși la necunoscut. De aceea ideea de a nu le spune că urmează să facă o vizită la doctor și de a ambala sub forma unei minciuni este una nefericită, care poate compromite din start interacțiunea dintre stomatologi și micii pacienți.
  • În funcție de prima vizită la stomatolog a copilului se recomandă intervalul la care aceștia, însoțiți de părinți, să revină la cabinet, în funcție de problemele stomatologice pe care le au. Intervenind din timp, se menține o sănătate orală care va permite dezvoltarea în condiții optime a viitorilor dinți.

Servicii stomatologice pentru copii

Copiii nu sunt adulți in miniatura. Ei nu sunt întotdeauna capabili să aibă răbdare și să coopereze în timpul unui examen stomatologic. Medicii Clinicii Maxident Iași știu să examineze și să trateze copiii în moduri care să îi facă să se simtă confortabili și în afara oricărui pericol. Stomatologii noștri oferă o gamă largă de opțiuni de tratament, dar și expertiză și sfaturi pentru a avea grijă de dinții, gingiile și menținerea stării de sănătate orală a celui mic.

Igiena orală la copii trebuie începută din primele luni de viață, curățând mai întâi gingiile și obrajii celor mici, apoi după apariția primilor dințișori folosind metode de curățare adjuvante, adecvate vârstei.

Datorită anatomiei dinților de lapte cu un relief bine pronunțat, placa bacteriană și microbii aderă mai ușor pe aceștia ducând la apariția cariilor dentare care avansează mult mai rapid decât la adulți spre camera pulpara, camera nervului, ducând la dureri. Netratate la timp aceste carii vor avansa ducând la apariția abceselor dentare, rizaliza (resorbția rădăcinii) precoce și distrucții dentare mari astfel încât micii pacienți vor ajunge să piardă dinții/ măseluțele de lapte cu mult înainte de timpul lor normal de exfoliere.

În consecință, pierderea dinților de lapte duce la probleme de fonație, masticație și probleme ortodontice.

Prețurile serviciilor

Preț Consultație: 100 Lei

Preț Igienizare copii: 100 Lei

Preț Periaj Profesional: 70 Lei

Preț Obturație Glassionomer: 140 Lei

Preț Obturație Compozit: 140 Lei

Preț Obturație Provizorie: 50 Lei

Preț Sigilare D. Lapte /D.Permanent: 100-130 Lei

Preț Fluorizare: 75 Lei

Preț Drenaj Endodontic: 70 Lei/Sed

Preț Tratament Endodontic: 70 Lei/ Sed

Pentru a consulta lista prețurilor cabinetului nostru stomatologic din Iași ACTUALIZATĂ, aruncați o privire peste următorul link Prețuri Stomatologie Pediatrică.

Despre Stomatologii Clinicii Maxident Iași

Prima vizită la stomatolog reprezintă primul contact dintre copilul dumneavoastră și medicul stomatolog, pe care cel mic îl consideră un străin până în momentul în care devine confortabil. Acesta este un prilej care poate da naștere unei relații frumoase între cei doi. Pentru a-i oferi celui mic o experiență cât mai plăcută la primele lui vizite la medicul dentist, acesta trebuie ales cu grijă.

Astfel, în Clinica Maxident veți fi întâmpinați de Dr. Stan Cătălina Simona, Medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, Dr Suman Oana, medic rezident Ortodonție și ortopedie Dento-Facială și Dr. Danila Oana, medic stomatolog generalist.

La prima consultație din cadrul clinicii stomatologice Maxident din Iași, medicul examinează dinții de lapte, gingiile și maxilarul. Pe lângă carii, acesta poate identifica eventuale probleme în ceea ce privește alinierea și spațierea dinților și o mușcătură dentară incorectă. Cu cât sunt descoperite mai devreme, ele pot fi tratate mai ușor și mai rapid. De asemenea, stomatologul vă poate oferi informații legate de cariile dentare de biberon, practicile de hrănire a celui mic, modalități de păstrare a unei igiene orale optime, folosirea suzetei, dar și despre obiceiul de supt degetele.

Servicii Decontate CAS

In limita fondurilor, unele servicii pot fi decontate de către CAS Iași, pentru detalii, trebuie contactată clinica.

Ce spun pacienții Clinicii Maxident Iași

,,Recomand, cu mare drag, echipa Maxident! Aici am avut parte de un tratament foarte atent din partea personalului: medici dedicati ce dau dovada de un înalt profesionalism, asistenti medicali amabili si bine pregatiti. Voi continua să mai merg la aceasta clinică și o recomand tuturor celor care doresc sa aibă parte de servicii de calitate. O experiență foarte plăcută și pentru copii, datorita atenției, răbdării și înțelegerii medicilor cu privire la nevoile pacienților pediatrici!” Florentina Ciornea

,,Atenti si priceputi , beneficiind de o aparatura moderna , medicii formeaza o echipa de profesionisti!’’Andrei Marian

,,O echipa de medici dedicati meseriei si o echipa minunata. Recomand!’’ Claudia Boghiu

Vezi toate recenziile de pe Google Maps.

Cum să faci o programare pentru copilul tău la clinica Maxident Iași

Pentru ca prima vizită a copilului la cabinetul stomatologic Maxident din Iași să decurgă fără probleme, îți recomandăm, drag părinte, să programezi consultația dimineața deoarece copiii sunt mai odihniți și mai receptivi în acest moment al zilei. De asemenea, folosirea unui sistem de purtare al bebelușului pe durata examinării poate reprezenta un mare ajutor în a menține calmul celui mic.