Totul Despre Ortodonție

tratament-dentar-maxident-iasi

Aparate dentare MOBILE DECONTATE

În luna Iunie 2024, oferim aparate dentare mobile decontate de CAS Iași pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani în LIMITA fondurilor Disponibile.
Ofertă limitată

Ortodontia este o ramura complexa a stomatologiei ce se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.Aparatele dentare au rolul de a indrepta dintii si a corecta ocluzia dentara (muscatura ).
Prima intalnire cu medicul specialist ortodont are scopul de a aduna cat mai multe informatii (poze intra si extra orale, amprente dentare, radiografii dentare, inregistrarea ocluziei ) ce vor ajuta la realizarea unui plan de tratament corect pentru a obtine zambetul dorit , un zambet frumos si sanatos. Urmatoarea intalnire consta in discutia acestui plan, explicarea variantelor pe intelesul pacientului in cazul in care sunt mai multe variante de tratament si alegerea celei care se potriveste cel mai bine cazului respectiv.

Urmarea unui tratament ortodontic presupune dedicare, seriozitate si profesionalism de ambele parti implicate. Deoarece este un tratament de lunga durata (media 2 ani jumate) relatia dintre medic-pacient trebuie sa fie bazata pe incredere, incredere ca iti putem oferi cel mai bun tratament folosind cunostintele dobandite la numeroase cursuri de specialitate si increderea medicului in pacient ca acesta va urma intocmai indicatiile date. Trebuie sa retinem un factor important, limita umana, lucrand cu un organism viu, nu putem prevede 100% cum va reactiona acesta si ce limite va impune in cursul tratamentului, de aceea comunicarea intre medic si pacient este importanta precum si respectarea vizitelor lunare. De multe ori dupa corectarea muscaturii si alinierea dintilor, pentru a ajunge la rezultatul dorit, un zambet perfect ,este necesara si cosmetizarea formei sau a culorii dintilor prin fatetari din compozit, schimbarea obturatiilor vechi, coroane dentare sau albire dentara. La finalul unui tratament ortodontic este obligatorie purtarea unei contentii fixe sau mobile pentru o perioada variabila de timp in functie de caz.De asemenea exista cazuri complexe unde este nevoie si de colaborarea cu un medic specialist OMF in vederea operatiilor chirurgicale ortognate de corectare a pozitiei maxilarelor.

Aparatele dentare utilizate in clinica noastra pentru a trata diferite tipuri de anomalii dentare sunt:
 •  Aparatele miofunctionale , necesare pentru interceptia sau corectarea obiceiurilor vicioase (suptul degetului,respiratia orala, interpunerea limbii intre arcadele maxilare) si corectarea pozitiei maxilarelor la varste fragede.
 • Aparate mobile: acestea pot actiona fie asupra osului maxilar la copii in timpul dentitiei mixte stimuland cresterea in sens transversal si sagital ( cand actioneaza asupra ambelor maxilare) fie asupra dintilor corectand pozitia lor si ajutand la alinierea acestora
 • Aparate dentare fixe: piese mici , bracket-uri dentare ce se aplica pe dintii definitivi la copii si adulti si realizeaza alinierea dentara si corectarea ocluziei dentare. Acestea pot fi:-1 metalice , bracket-uri clasice

 • 3 sisteme autoligaturante

  Aacest tip de bracket nu folosete ligaturi elastice ca sistem de prindere ci o clapeta ce mentine arcul in interiorul aparatului, frictiunea dintre arc si bracket fiind mai mica miscarile dentare se realizeaza mai rapid , ele au avantajul unui timp mai scurt de tratament cu aproximativ 6 luni.

 • 2 fizionomice ceramica/saphir.

  Acestea au avantajul de a fi foarte estetice aproape invizibile

 • Gutiere transparente CLEAR ALIGNER : aceasta metoda de tratament presupune utilizarea unui set de gutiere ce sunt realizate digital si actioneaza prin presiune pentru a alinia dintii, sunt recomandate in inghesuiri mici si medii

 • Sistemul DAMON se adreseaza acelor cazuri la limita cu extractiile dentare in scop ortodontic, oferind o sansa pacientului de a incerca un tratament nonextractional, tratament care realizat in mod traditional nu s-ar putea incepe fara aceste extractii. Acest sistem este conceput pentru a stimula aditia osoasa pe masura ce se realizeaza alinierea dentara trecand peste limitele aparatelor fixe clasice.

 • Disjunctoare utilizate pentru a stimula cresterea osoase si a corecta ocluzia in sens transversal in dentitia permanenta

 • Mini implanturi/placute de ancoraj scheletal utilizate pentru crearea unui ancoraj puternic osos in tratamentul anomaliilor dentare.